Moto blog -

Zontes 310 VX: sportovně cestovní cruiser

Sponzorované odkazy

Málo známá čínská značka motocyklů Zontes je dceřinou společností Tayo Motorcycle Technology Co. Ltd. Zontes je dceřinka, specializující se na výrobu maloobjemových motocyklů. Aktuálně vyrazily do světa snímky nového modelu 310 VX.

Motocykl je postavený v ocelovém trubkovém rámu, s jednostranným kyvným ramenem a koly z lehké slitiny. Elektronické ovládání má jak startér, tak velký ochranný plexi štít, ale i otevírání víčka nádrže a samozřejmostí je u modelu 310 VX ABS značky Bosch.

Sportovně cestovní cruiser

Sportovně řešený design kapotáže má minimalistické sedlo, které tak brání cestování ve dvou. Maska ne nepodobná Ducati Panigale má podobné stylizované jako zmíněný model světlomety i plynulé linie. Dvojitý LED světlomet a vysoký plexi štít vám určitě pomohou při jízdě na dlouhé vzdálenosti. Součástí kapotáže jsou také dva malé úložné prostory, hned vedle barevné TFT konzole.

Motorizace

Zontes 310 VX 310 je poháněn jednoválcovým a kapalinou chlazeným motorem o objemu 312 ccm. Motor má maximální výkon 35 koní při 9 000 ot/min a 30 Nm maximální točivý moment při 7 500 ot / min. Model 310 VX s kapotáží váží v pohotovostním režimu 168 kg.

Základní specifikace modelu 310 VX

  • Velikost motoru – 312 ccm
  • Typ motoru – jednoválcový, kapalinou chlazený
  • Typ rámu – trubkový ocelový
  • Nádrž pojme 15 litrů paliva
  • Výška sedadla je 807 mm
  • Hmotnost motocyklu činí 168 kg

Futuristicky laděný kousek

Silničně cestovní motka se sporty designem typu cruiser nabízí dobrodružství a prima jízdu. Díky kombinacím zdánlivě nekombinovatelných a tak říkajíc nesourodých typů, stylů a moto designů, vzniklo ve finále něco, co vypadá tak trochu futuristicky a nebývale, leč přece jen zajímavě.

Kam 310 VX zamíří?

Zontes bude dodávat model 310 VX na několik evropských trhů včetně Česka a také do Latinské Ameriky, kde značka nabízí motocykly a skútry s malým objemem. Cena ještě není stanovena, respektive nebyla oznámena.

Zdroj foto: Zontes

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.