Moto blog -

Zero Motorcycles SR/F

Sponzorované odkazy

Zero Motorcycles v době výstav a motosalonů přišlo také se svojí troškou do mlýna. A není tou troškou nic menšího, než nový model pojmenovaný jednoduše Zero Motorcycles SR/F.

Novinka je originální jak co do techniky, tak do vzhledu a designu stroje. Má design a konstrukci jež je líbivá a progresivní nejen pro nadšence elektropohonu ale i pro fandy spíše obvyklých proporcí a zaměření motocyklů.

Konstrukce podvozku s komponenty značky Showa, trubkového rámu, design i prvky připomínají klasiku s benzínovým pohonem. Ovšem Zero Motorcycles je osadila elektrickými motory.

Nový Zero Motorcycles SR/F dostal elektromotor Z-Force 75-10, s lithium-iontovými bateriemi s kapacitou 14,4 kWh, který nabízí nejvyšší výkon 82 kW/111 k s točivým momentem 190 N.m s pohonem na zadní kolo.

Zero Motorcycles SR/F váží 208 kilogramů v pohotovostním režimu. Stojí na 17palcových kolech obutých do pneumatik Pirelli Diablo Rosso III. Motka dosahuje maximální možné rychlosti cca 200 km/h s dojezdem až 250 km na jedno nabití.

Dobíjení na plnou kapacitu trvá něco přes 4 hodiny. Využít je možno i přídavné baterie přídavné Power Tank, s nimiž má motka dojezd až 320 km a nabíjení se zkrátí na 2,5 hodiny.

Model SR/F bude stát 18 995 dolarů, což je v přepočtu na naše koruny cca 430 tisíc korun. Na trh má novinka značky Zero Motorcycles, kterou založil roku 2006 bývalý inženýr NASA Neal Saiki, přijít roku 2020.

Zdroj foto: Zero Motorcycles

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.