Moto blog -

Vyšperkujte a zabezpečte si auto!

Osobní automobil je nejen vaším dopravním prostředkem, ale často i vaší vizitkou. Dle údržby a péče se pozná, jaký kdo má ke svému plechovému miláčkovi vztah. Jak jste na tom vy?

Určitě není od věci se na auto podívat a zkontrolovat jej. Ideálně pravidelně zrevidovat nejen jeho chod, ale i zabezpečení a vzhled.  Vyšperkujte a zabezpečte si své auto i vy!

Součástí zabezpečení vozů je dnes běžné imobilizér. To je zařízení s elektronickým kódem. Bývá uložen přímo v klíči vozu nebo i externě v malém přívěsku. Bez kódu nelze vůz nastartovat, a tak je imobilizér solidním zabezpečovacím prostředkem před odcizením vozu. Pokud jej nemáte, pořiďte si jej – ušetříte si mnoho starostí s vozem v budoucnu.

Imobilizér

O imobilizér se ale musíte také starat, stejně jako o vaše vozidlo. Může se totiž stát, že něco z jednotky v imobilizéru přestane fungovat. Pak je nutno součástku vyměnit. Jak imobilizér v autě odpojit a vyměnit vše potřebné je docela věda a mnohý řidič si s tím sám neporadí. Ideální je nechat vše na odbornících. To znamená oslovit váš autorizovaný servis, kde vám poradí nebo přímo pomohou, anebo se obrátit na firmu zabývající se opravami řídících jednotek vozidel, ABS, ESP a další elektroniky automobilů.

Deflektor Toyota RAV4 - 2017

Praktické designové vychytávky: deflektory

K vylepšení každého automobilu patří i úpravy designu, které jsou buď jen kosmetické, anebo mají i svůj účel. A takový bezesporu mají i praktické deflektory přední masky vozidel. Vypadají velmi pěkně, esteticky pozvednou vzhled vozu, ale především jsou ochranou před odlétajícími kamínky, protože usměrňují proudění vzduchu a tím efektivně snižují znečištění čelního skla a přední kapoty vůbec. Deflektory jsou vždy vyrobeny pro určitou a konkrétní značku i model vozidla. Proto je nutno při jeho výběru být pozorný. Protože jsou tvarovány dle přední části kapoty daného vozu a instalují se nalepením. Pokud tedy nezvolíte správný model, deflektor vám sedět na masce nebude.

Nášlapy Ford Kuga - 2013

Nášlapy Ford Kuga - 2013

Funkční stylovka: boční nášlapy

Další možností vyšperkování vašeho vozu jsou boční nášlapy. Oblíbené jsou především u SUV a off-roadů. Takové kvalitní boční nášlapy pozvednou váš vůz na vyšší level nejen svým elegantním vzhledem i sportovním designem, ale velmi dobře plní i ochrannou funkci při nárazu, a navíc usnadňují i pohodlný nástup do vozidla. Pří výběru opět zvažujte dobře to, jaký design máváš vůz, a který typ nášlapů se hodí na vaše vozidlo a co automobilu i vám přinese.

Aktuálně je k zabezpečení i vyšperkování automobilu pestrá paleta možností, a tak je jen na vás samotných, co zvolíte a využijete.

Zdroj foto: vtvauto.cz, mte.sk

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.