Moto blog -

Versys 1000 – univerzál od Kawasaki

Sponzorované odkazy

Versys vůbec patří ke kvalitním  a oblíbeným strojům, prapůvodně koncipovaný a jedoucí na vlně se stropem objemu právě magického litru. A proto nabízí Versys 1000 jedinečný zážitek z jízdy  - ať už po městě, nebo někde v plenéru. A je obojetné, kam jedete a zdali sedláte motku sami nebo dva. Řadový čtyřválec s příjemně ovladatelným podvozkem pod sedlem nezradí a projevuje se pěkně živě. Již z důvodu motorizace Versysů od Kawasaki mnozí příznivci jedné stopy nedají na uni motku dopustit. Motor je spřažen s šestistupňovu převodovkou, přičemž motka vyvine maximální výkon 88.2 kW / 9,000 min při otáčkách 102.0 N.m/7,500 min.

Kawasaki Versys 1000

Kawasaki Versys 1000

A co teprve vzhled a provedení letošní silnější verze. Je nesporně sporty, s dynamicky agresivním výrazem, který motce dodává dvojka mnohoúhelníkových  světel v zajímavém protažení. Jsou zakomponovány do hranami oplývající masky, která napovídá cosi o živé jízdě. Sporty výzor dotváří především změněná maska se světly, ale designové hrátky jsou znát i na kapotáži nádrže s objemem 21 litrů a chladičem, a i samotná koncovka výfuku má hranatější a sporty laděný ráz. Zbylé vybavení i vzevření Kawasaki Versys 1000 zůstalo jak bylo. Ale i přesto je celkový dojem z motky jiný, protože každá maska se světly udělá své, a je to nejvíce viditelná partie stroje.

Versys 1000 je uni motka do města i mimo ně

Versys 1000 je uni motka do města i mimo ně

Když ji potkáte na cestě, tak tuhle motku si zcela jistě zapamatujete. Univerzální stylovka je sice trochu zvláštní slovní spojení, ale zcela vystihuje ráz Kawasaki Versys 1000. K tomu  přispívá i příjemně komfortní ergonomické sedlo ve výšce 840mm, které se tak trochu vymyká sporty charakteru masky motky. Celkově je Versys 1000 dlouhý 2,240mm, široký 895mm a vysoký 1,465mm s rozvorem 1,520 mm. Očividně to tedy není žádná mini motka, když se její pohotovostní hmotnost pohybuje na celých 250 kilogramech.

Zdroj foto: Kawasaki.cz

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.