Moto blog -

Triumph Rocket 3 TFC: motka pro fajnšmekry

Sponzorované odkazy

Triumph Motorcycles po konceptu Rocket TFC Concept a limitce Triumph Rocket 3 TFC, je tu model klasiky modelu Rocket 3 TFC. Sériovka pro všechny fandy značky a jízdy v jedné stopě.

Tato jedinečná motocyklová legenda pokračuje. Triumph Rocket 3 TFC načal novou a další kapitolu svého příběhu, a to v roce 2019. Stroj, který znovu a znovu válcuje pravidla a nastavuje zcela nové měřítko pro parametry motocyklu jako takového.

Coby správný Angličan je Rocket 3 TFC navržen tak, aby nebyl nic menšího než precizně sestrojený a postavený motocykl. Má nejen super výkon, ale i zcela nový třífázový motor s výkonem 2500 ccm, který mu dává ten nejvyšší možný točivý moment na světě, jaký známe.

Pohonem stroje je podélně uložený řadový tříválec o objemu 2500 ccm s výkonem 125 kW/170 k s nevyšším točivým momentem 221 Nm. Motor je spřažen se šestistupňovou převodovou a pohání zadní kolo.

Stroj je dynamickým svalnatým kouskem s krásným sportovně laděným vzhledem dotaženým do dokonalosti díky vyspělým technologiím, výbavě a parametrům.

Stroj je postaven v hliníkovém rámu a spolu s dalšími komponenty, jež využívají uhlíková vlákna se rám podílí na snížení celkové hmotnosti stroje až o 40% oproti jeho předchůdcům. Rocket 3 TFC je vybaven tlumiči na míru značky Arrow, jež mají koncové kryty z uhlíkových vláken a dávají stroji parádní hluboký zvuk.

Rocket 3 TFC má jednoznačně impozantní postoj, který je umocněn karbonovou karoserií, čistými liniemi, LED světlomety, TFT displejem přístrojového panelu, litými hliníkovými koly i čtyřmi jízdními režimy. Bezpečnost jízdy stroje jistí nejmodernějšími značkové brzdy Brembo Stylema s plně nastavitelným odpružením Showa monoshock.

Impozantnímu elegánovi napomáhá k jeho dokonalosti celá řada asistenčních systémů čítající mimo jiné sledování tlaku v pneu a ABS, sledování tlaku v pneumatikách, tempomat, nebo asistenta rozjezdu či bezklíčové startování.

Triumph Rocket 3 TFC bude k mání na přelomu rou 2019 a 2020, přičemž cena bude oznámena až po 19. listopadu 2019.

Zdroj: Triumph Motorcycles

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.