Moto blog -

Triumph a enduro?

Sponzorované odkazy

No věřili byste tomu? Triumph se rozhodl zabrousit do neznámých vod a zkusit si střihnout nějaké to enduro. Značka totiž oznámila, že již brzy rozšíří své portfolio strojů o enduro a motokrosové motocykly.

Triumph není úplný nováček v tomto oboru, prostě je to vývoj situace značky.   Značka Triumph chce s avizovanými stroji přímo vtrhnout na prkna soutěží. Předpokládejme tedy, že jejich nové kousky budou docela vymakané.

ilustrační foto - Triumph

ilustrační foto - Triumph

Ricky Carmichael i Ivan Cervantes

S vývojem a s testováním těchto strojů by měly značce pomoci světoznámý šampión amerického motokrosu Ricky Carmichael a stejně tak známý světový šampion v enduru. Už samotný takový krok svědčí o promyšlené přípravě na dobytí čelných pozic v motosoutěžích.

ilustrační foto - Triumph

ilustrační foto - Triumph

Co nás tedy od Triumphu čeká?

Dle prohlášení CEO Triumphu Nicka Bloora by to měl být počin a stroj s výkonem okolo 450 ccm pro motokros a dvoutaktní stroje pro enduro. Otázkou je, zdali se to značce povede, a neskončí to fiaskem se stroji, které by nebyly vypuštěny do terénu či na závodí tratě. Proč? Protože se stále více omílá fakt, že by se měly zakázat auta i motky se spalovacím motorem a od roku 2035 zastaven jejich prodej.

Nechejme se tedy překvapit co Triumph vytáhne za pár let, nebo možná dříve z rukávu (nebo své továrny).

Zdroj foto: Triumph

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.