Moto blog -

Tipy: co udělat před každou cestou na motce?

Sponzorované odkazy

Než vyrazíte na silnice se svým milovaným strojem a rozjedete se v jedné stopě, je důležité nepodcenit přípravu. Jak si vychutnat radost jízdy nejlépe? Dobrou přípravou sebe i stroje.

Několik drobných tipů, co je podstatné s motkou udělat. Protože malá kontrola je vždy užitečná a může vám zachránit i život.

  • Světlo – Před každou jízdou zkontrolujte potkávací, dálková, zadní a brzdová světla. Je to důležité zrevidovat pro pocit bezpečí.
  • Nahuštění pneumatik - Správný tlak vzduchu je jedním z nejdůležitějších základů bezchybného jízdního chování. Správné hodnoty jsou specificky uvedeny v návodu k obsluze vašeho stroje.
  • Olej - Olej promazává motor a udržuje jeho hladký chod. Zároveň však také  chladí a udržuje motor na ideální provozní teplotě. Originální motorový olej vašeho motocyklu je přizpůsoben tak, aby splňoval vysoké nároky. Ujistěte se,  že v motoru, převodovce a náhonu je správné množství oleje. Málo je špatně, ale příliš mnoho oleje má rovněž negativní vliv. Tlak oleje v motoru je navržen pro určité množství.
  • Páčky – Vaše ruce ovládají spojku a brzdu, nohy pak pro změnu nožní brzdu a řazení. Všechny čtyři páčky by měly fungovat bezchybně. Zvláště, když se nožní páčky přizpůsobují samy od sebe.
  • Výbava – Vaše oblečení je závislé na počasí. Vždy však zvažujte bezpečnost. A to, že ani ta nejlepší péče nezastaví proces stárnutí – chrániče a helmy časem křehnou, mají tendenci se lámat a ztrácet svou ochrannou funkci. Kožené a funkční oblečení také vyžaduje péči – pro trvanlivou prodyšnost.

  • Vaše pohoda - Pro maximální potěšení z jízdy byste měli být v pohodě a zdraví  Jen tak bude jízda potěšení.
  • Počasí – Přizpůsobte svůj styl jízdy počasí, protože i váš tvůj motor a pneumatiky vyžadují určitou provozní teplotu, aby tak mohly podávat optimální výkon.
  • Kontrola trasy - Budete-li mít přehled o dopravní situaci na trase, můžete se lépe uvolnit. Také si můžete pohodlně naplánovat čas, který potřebujete na cestu.

Zdroj foto: Pixabay.com

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.