Moto blog -

Revival Bridcage: unikát US American Revival Cycles

Sponzorované odkazy

Přední úpravci motocyklů společnosti US American Revival Cycles, nedávno prezentovali veřejnosti svoji nejnovější hračku upravenou na zakázku. Je jím unikátní motocykl Revival Birdcage.

Motocykl byl postaven s prototypem úplně nového motoru boxer značky BMW Motorrad. Stroj byl mimo jiné také představen na exkluzivní Revival Party v předvečer každoroční výstavy Handbuilt Show v texaském Austinu. Motka je úžasná a jedinečná. Jako motocykl Revival Birdcage sklidil obrovský úspěch a motor BMW s názvem Big Boxer do něj krásně zapadá.

Vlastní koncept BMW

V nejbližší době chystá značka BMW také vlastní koncept motocyklu BMW Motorrad s tímto jmenovaným motorem, a to někdy v druhé polovině roku 2019. A navíc sériově vyráběná motka s Big Boxerem kategorie Cruiser bude uvedena společností BMW na trh v průběhu příštího roku 2020.

US American Revival Cycles

Společnosti US American Revival Cycles se v průběhu několika málo let vypracovala na špici mezi firmami zabývajícími se úpravami motocyklů především v USA, pak i mimo ni. A stále roste a zdolává další, stále složitější a unikátnější výzvy v podobě upravených motocyklů.

Revival Bridcage

Tým Alana Stulberga se nechal inspirovat rekordními stroji Ernsta Hennese z konce 20. a počátku 30. let. Vývoj celého motocyklu trval přibližně půl roku a stavba více než pět měsíců. Rám motocyklu Revival Birdcage je celý vyroben z titanu a byl vyvinut lidmi z Revival Cycles. Byl to úplně první titanový rám, který ve firmě sami postavili, což samo o sobě dost velká výzva.

Rám byl nakonec svařen bez větších problémů a výsledek předčil všechna očekávání. Vizí stavby byla motka s transparentním a schválně odhaleným motorem. Tak je v prototypu Revival Bridcage jak motor, tak i systém pohonu lehce viditelný z jakéhokoliv úhlu.

Mimoto byl téměř každý jednotlivý komponent motocyklu vyroben unikátním způsobem. Patří sem nejen řídítka a stupačky, ale i řadička a sedlo, nebo také unikátní karbonové komponenty zavěšení. Viditelné prvky a vnější tvary jsou inspirovány motory BMW Motorrad s protilehlými písty ze 60. let minulého století. Pouze s tím rozdílem, že objem motoru je nyní mnohem větší a používá moderní chlazení vzduchem a olejem.

Departed

Již loni na sklonku roku (v prosinci 2018) představil japonský úpravce motocyklů Custom Works Zon na výstavě Hot Rod Custom Show v Jokohamě stroj Departed. Byl to nebývalý a na zakázku vyrobený motocykl, který jako první pohání prototyp nového velkého BMW motoru s protilehlými písty.

Neobyčejný design stroje tehdy vyhrál cenu Best of Show Motorcycle. Výstava Hot Rod Custom Show patří k nejdůležitějším událostem roku a přiláká ročně na 15 tisíc návštěvníků. Získá si srdce milovníků jedné stopy, přestaveb a úprav motocyklů i Revival Bridcage?

Zdroj foto: BMW

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.