Moto blog -

První elektrický Harley Davidson

Sponzorované odkazy

Že se pojetí strojů jedné stopy mění v čase, je všem celkem jasné. Ovšem, že se tato změna promítne i do tak kultovní značky jako je Harley Davidson, jsme až tak moc, a tak brzy nečekali.


Novinka dostává pomalu svůj obrys a Harley Davidson LiveWire s vynořuje z hlubin jako bájný Fénix. Prozatím je model jen prototypem a vlastnosti toho prodejního se mohou lišit. LiveWire tak ani ještě není k mání na trhu.

Čím stroj zaujme?

  • Především je to pohon, který má být ryze elektrický. A tak žádné mačkání spojky, ani žádné střídání převodových stupňů. Jen otočíte svým zápěstím a vyjedete. Ba co víc, elektrická pohonná jednotka nevyžaduje téměř žádný servis.
  • Stroj nabízí prima obratné ovládání, a to především díky sedmnácti palcovým kolům obutých do sportovních pneumatik Michelin a plně nastavitelnému odpružení Showa.
  • Bezpečnost a jistotu vám dodá příjemná kontrola trakce a systém ABS, který je možno využít a aktivovat nejen při jízdě rovnou silnicí, ale i v náklonu do zatáček. Brzdy tvoří Brembo čtyřpístkové monobloky se dvěma kotouči o průměru 300 mm.

  • Model dostal do vínku sedmičku jízdních režimů, což nabízí výběr pro přesně daný typ povrchu, klimatu a jízdy. Čtyřka režimů jízdy bude přednastavena továrně a zbylé lze navolit individuálně.
  • Ani uši nebudou strádat, a to díky dotykovému TFT displeji s podporou Bluetooth, jímž lze ovládat hudbu a GPS.
  • Baterie Li-Ion využívají systém RESS a samotné nabíjení lze realizovat pomocí běžné elektrické zásuvky s vestavěnou nabíječkou Level 1. Napájecí kabel můžete vozit pod sedlem.

Nový model Harley-Davidson LiveWire se chystá do v roce 2019 a další informace budou k mání během ledna 2019.

Zdroj foto: Harley Davidson

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.