Moto blog -

Připravte se na zimu. Vybírejte pneu v předstihu

Pomalu byste se měli připravovat na zimní sezónu. Zkontrolujte sadu zimních pneumatik, zda nepotřebují vyměnit. Pokud není hloubka dezénu vyhovující, případně jsou nějak pneumatiky poškozené, například kvůli nevhodnému skladování, je nejvyšší čas vybrat novou sadu. V následujících řádcích vám představíme troje pneumatiky, které nadcházející sezónu budou hrát na trhu prim.

Od prvního listopadového dne musíte mít na svém vozidle zimní pneu, a to nejen kvůli tomu, že to stanovuje zákon, ale i kvůli své bezpečnosti. Přece jen, počasí je nevyzpytatelné, a tak nikdy nevíte, jestli se do rána neobjeví přízemní mrazíky.

Continental WinterContact TS 860

P

V minulosti se velké oblíbenosti těšily zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 850. Výrobce však zapracoval na technologiích a zrodil se nástupce nesoucí stejný název, pouze vyšší číselné označení, tedy TS 860. Předchůdce sbíral jedno ocenění za druhým, přičemž u Continental WinterContact TS 860 tomu není jinak.

Pneumatiky nabízejí řadu inovativních technologií, vysokou přilnavost na sněhu a také velice rychlý odvod vody. Uvedené faktory jsou u zimních pneu velice důležité, což si výrobce Continental samozřejmě uvědomuje.

Gumy WinterContact TS 860 jsou schopny perfektně reagovat na podmínky české zimy, protože jim jsou naprosto přizpůsobeny. Nemusíte se bát, že by selhaly na mokré, nebo suché vozovce. Zazáří také na silnici pokryté sněhem či ledem.

Nokian WR D4

Dalším nabízeným modelem je Nokian WR D4. Pod daným názvem se skrývá zimní obutí, které si zasloužilo vynikající hodnocení při testování brzdění na mokré vozovce. Pneumatiky byly zkoušeny v arktických podmínkách v laponském městě Ivalo, kde zvládly náročný terén, takže středoevropská zima je pro ně procházka růžovou zahradou.

Vybrat si můžete gumy v mnoha velikostech, a to od 14 do 20 palců. Nokian WR D4 jsou vhodné i pro Škoda Octavia, tedy pro automobil, který je na našich silnicích nejčastěji viděný.

Matador MP92 Sibir Snow

Trojici nejžádanějších zimních pneumatik uzavírají Matador MP92 Sibir Snow. Představují jakýsi kompromis mezi kvalitou a cenou. Za výrobou stojí tradiční slovenská značka, která se zaměřila na záběr a bezpečnou jízdu, což se jí pochopitelně podařilo. Gumy jsou ideální volbou pro osobní vozidla střední, vyšší střední a luxusní třídy, neboť jsou k dostání v mnoha rozměrech.

Výrobce předchůdce trochu vylepšil a zaměřil se na brzdné vlastnosti za mokra, životnost a záběr na sněhu. Nemusíte se tedy bát, že by se vám gumy brzy opotřebovaly. Vylepšení se dočkal i dezén, kdy byla optimalizována tuhost.

Jestliže hledáte, kde koupit kvalitní značky zimních pneumatik (Barum, Continental, Goodyear, Pirelli, Michelin aj.), podívejte se na portál pneumatiky.cz. Najdete zde nejen všechny testy pneumatik, ale také kompletní informace o drtivé většině pneumatik vč. produktových videí.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.