Moto blog -

Nový Norton 650 Scrambler bude odhalen v listopadu

Sponzorované odkazy

Norton Motorcycles představí v listopadu tohoto roku novinku, kterou je Norton Atlas 650. Společnost Norton v těchto dnech ukázala náčrt modelu.

Britský výrobce motocyklů Norton představí v listopadu roku 2018 prototyp nového modelu s motorem o objemu 650 cm3. Zatím byly do světa vypuštěny pouze konstrukční náčrty.

Na NEX se dočkáme

Firma Norton Motorcycles tyto náčrty ukázala s příslibem, že stroj bude odhalen na výstavě NEX ve Velké Británii v listopadu 2018. První kousky scrambleru s názvem Norton Atlas 650 poputují do Anglie a dodány zájemcům nejpozději do první půle roku 2019.

Pohon 650 ccm

Technické specifikace Norton Atlas 650 zatím nebyly oznámeny, ale bylo všeobecně uvedeno, že Atlas bude poháněn novým paralelním dvoumotorovým motorem o objemu 650 ccm, který bude mít výkon od 70 k do 100 koní, v závislosti na verzi.

To je půle z verze V4 1200 vyráběné v koprodukci s čínskou značkou Zongshen. Norton Atlas 650 díky využití stejných hlav, ventilů a pístů ze zmíněného motoru by ušetřil na testování a rychleji by se mohl posunout k samotné výrobě.

Cena není známa

To by snížilo o dost cenu modelu pro finální zákazníky. Další podrobnosti nejsou ohledně Atlasu 650 k dispozici, ale očekává se, že jeho cena, která zatím není známa bude vyšší, než byla u Royal Enfield 650.

Zatím Norton tvrdí, že model Atlas (název již zde byl u modelu Atlas ‘62) bude cenově nastaven tak, aby byl konkurenceschopný a atraktivní nejen ve Velké Británii, ale i na trzích po celém světě, včetně Evropy.

I na asijský trh

V Indii budou motocykly Norton produkovány pod společným podnikem Kinetic-Norton, ve kterém má Kinetic 51 % většinový podíl, přičemž Norton drží zbývající 49 %. V rámci společného podniku zde budou motocykly vyráběny v Indii a mimo ni také exportovány na jiné trhy v regionu Asean.

Konkurent nebo ne?

Můžeme se zatím jen odhadovat, zdali bude novinka Norton Atlas 650 stát vedle jiných modelů ostatních značek a obohatí trh jednostopých strojů, anebo se stane jejich konkurentem a v zájmu milovníků jedné stopy nad nimi vyhraje.

Zdroj foto: Norton Mortorcycles

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.