Moto blog -

Nový Ducati Monster 821

Sponzorované odkazy

Novinka od Ducati: Monster 821, je poctou nedávného výročí první motky Monster, od jejíhož vzniku uplynulo neuvěřitelných 25let. Stávající model je volným pokračováním těchto jednostopých strojů.

Ducati Monster 821 má konstrukci příhradového rámu – a to vzadu i vepředu. Tedy žádná novinka, ale u Ducati modelu Monster klasika. Kapotáž s rovnými řídítky a tykadlovými zrcátky také zůstává ve vodách Ducati Monster, i když v něm má místo jemně sportovně laděné černé sedlo jezdce.

Ovšem kapotáž je doplněna novými prvky – nádrž, TFT display v barvě a dělený světlomet odkazuje na vyšší řadu Monsterů – konkrétně na Monster 1200. Bezpečnost stroje jistí brzdový systém Brembo  o dvou kotoučích s průměrem 320 mm a radiální třmeny monobloc M4 – 32.

Další prvky jsou již dány legislativou. Třeba emisní limity mají na triku nový výfukový a zajímavě zprohýbaný, odhalený systém Ducati Monster 821, ukončený atraktivně provedenými vývody. Nutné bylo i snížení výkonu pohonné jednotky, kterou je Testastretta 11°. Výkon aktuálně činí na 108 koňských sil a točivý moment 86 Nm.

Monster 821 je také novodobý elegán a hladkým „nasazením“, což umožňuje sada asistentů v elektronice.

Model dostal

  • volbu jízdních režimů
  • ABS
  • kontrolu trakce
  • multimediální systém s možností propojení s smartphonem
  • adaptivní quickshifter jež nabízí řazení i podřazení mimo spojku

Mimoto ke stávajícím nabízeným barvám – červená s černou a ryze černá, značka Ducati přidala jasnou žlutou (s černým sedlem), která odkazuje na dřívější odlišování slabších strojů od siláků u této značky.

Zdroj foto: Ducati

Autor:: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.