Moto blog -

Novinky z Motosalonu 2020

Sponzorované odkazy

Motosalon i navzdory koronaviru, který se těsně před jeho zahájením v Česku objevil, letos proběhl vcelku normálně. Byť se zvýšenými hygienickými nařízeními. Co vše bylo k vidění?

Bylo toho opravdu hodně, a my vám přinášíme střípky novinek některých značek, jež se na Motosalonu konaném letos v Brně objevily.

Yamaha T max

Yamaha T max

Yamaha

Na rok 2020 japonská Yamaha nachystala nej skútr – nejsportovnější a nejvýkonnější, který dosud vyrobila. Inovovaný T MAX má navýšený objem dvouválcového agregátu na 560 ccm, novou cool kapotáž a přepracované odpružení. K mání bude v základní a pak ještě v lépe vybavené verzi TMAX Tech MAX.

Yamaha letos modernizovala i model Tracer 700. Dvouválec střední třídy dostal především novou a o dost zajímavější kapotáž. Součástí jsou i obměněná přední světla kombinující LED proužky pro denní svícení a dva malé čtvercové LED projektorové světlomety.

Suzuki V-Strom

Suzuki V-Strom

Suzuki

Novinkou Suzuki pro rok 2020 je nová generace populárního cestovního endura V-Strom. Největší z gangu V-Stromů má nové označení 1050 místo dosavadního 1000. Motor má ale stále stejný zdvihový objem 1037/ccm, přičemž však přece byl upraven tak, aby splňoval novou emisní normu Euro 5. Výkon byl navýšený ze 74 kW/101 koní na 79 kW/107 koní, ale kroutící moment se snížil. Vizáž má motka stejnou, jen přední světlo má nový tvar a je v LED technologii.

HD  V-Twin – Revolution Max

HD V-Twin – Revolution Max

Harley-Davidson

Letos Harley-Davidson potěšil. Ukázal oba prototypy novinek V-Twin Revolution Max – Pan America a Bronx. Dále ještě přidal elektrický model Livewire. Díky tomu byla ostatně jako každoročně expozice společnosti Harley-Davidson v neustálém obležení.

Ural ranger

Ural Ranger

SovMotCentr a ChangJiang

SovMotCentr představí 2 značky motocyklů s postranním vozíkem. To je na Motosalonu novinka. Za značku Ural budou představeny 2 modely – Ural Ranger a Ural cT, oba jsou to uni stroje pro každodenní jízdu ve městě i v přírodě. Na český a slovenský trh vstupuje nová značka motocyklů s postranním vozíkem ChangJiang, jejich model ChangJiang Pekin Express Adventure byl na veletrhu rovněž vystaven na stánku SovMotCentr.

Mondial

Italská značka Mondial si pro letošní rok si připravila stroje zaměřené na plochou dráhu. Jako první bude v prodeji během května model Flat Track s motorem 125 ccm, a po něm následuje větší model Flat Track 300. Motka vychází z velmi oblíbených modelů HPS 125 a HPS 300, které se již v Česku prodávají.

MV Augusta Superveloce 800

MV Augusta Superveloce 800

MV Agusta

Italská MV Agusta si pro letošní rok připravila novinku v podobě sériovky Superveloce 800. Motocykl vychází ze supersportu F3 800, pohání jej tříválec s klikovou hřídelí s výkonem 148 koní a objemem 675 ccm. K vidění byla i „zlatá“ verze Oro s výkonem zvýšeným na 153 koní, závodním výfukem a s upravenou řídící jednotkou. Vše se ovládá skrz barevný TFT displej, propojitelný s chytrým telefonem.

Zdroj foto: BBV, archív autorky

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.