Moto blog -

Motosalon 2018: Nač se těšit?

Sponzorované odkazy

Avízo o Motosalonu – termínu, místě konání i vsttupném jsme vám již přinesli v předchozím článku. Nač se však můžete konkrétně těšit od vystavovatelů jednotlivých značek?

Vybrali jsme pro vás pár zajímavostí značek Triumph, Piaggio, Vespa, Moto Guzzi, ASP Group, Kawasaki, KTM, Suzuki, Pionýr, Yamaha, BCE Can-Am, Zero a Rieju.

Triumph

Expozice je pestrá a najdete v ní modernizované adventure motocykly Tiger 800 a Tiger 1200, též nový Bobber Black, vyšperkovaný zcela novým LED osvětlením a řadou technických novinek. Klasiku v moderním kabátě zastupuje model Speedmaster s LED světlometem a technologií denního svícení. Pomocí sad příslušenství je možno z něj  vytvořit osobitý vzhled – prima cesťák, nebo třeba brutus Hot Rod.

Piaggio, Vespa a Moto Guzzi

Tady narazíte jak na novinky, tak na osvědčené kousky. Je to prezentace porfolia modelů. Nelze si nevšimnout skúrtu roku Vespa Sei Giorni, nebok Moto Guzzi V7 Carbon, V9 Bobber Shiver a Dorsoduro od Aprilie. Velkým tahákem je Medley a Beverly od Piaggia, stejně jako cenově podařená řada V7. Jistě potěší i naked bike Tuono V4 se 4-válci.

ASP Group

ASP Group ukáže zcela nový model roku 2018, kterým je TGB 1000i EPS v krásné a elegantní matné černé barvě s novými pásy TJD. Zkrátka šik čtyřkolka!

Kawasaki

Kompletní modelová řada Kawasaki, kde dominuje nejsilnější a nejrychlejší sériový motocykl světa – Ninja H2R. A poprvé v ČR bude představena úplná novinka – Ninja H2 SX, což je sportovně cestovní motocykl, pro komfortní jízdu ve dvou pro dva cestující, jenž zmákne s přehledem 300 km/hod., což mu umožní motor s přeplňovaným kompresorem a výkonem 210 koní.

KTM

Premiérou bude představení elektromotocyklů italské značky Energica v Česku. Mimoto nebude chybět kompletní škála cestovních, silničních, enduro a motokrosových modelů. Novinkou je dvouválcový řadový motor o objemu 799 cm3, který jako první budou moci zákazníci vyzkoušet v modelu naked bike KTM 790 Duke.

Suzuki

Z populární modelové řady V-STROM se představí kromě šestsetpadesátky a tisícovky také model V-Strom 250 ABS pro začínající jezdce. Další novinkou bude motocykl SV650X ABS, jako zástupce „café raceru“.

Ukáží se i dvě motky kategorie 125 cm3 pro nejmladší jezdce, a to jak v cestovní GSX-S 125ABS, tak i sportovní verzi GSX-R125ABS. Oba jsou skvělou příležitostí pro šestnáctileté fandy jednostopé jízdy. A nakonec je tu supersport Suzuki GSX-R1000 ABS, motocykl vybavený těmi nejmodernějšími technologiemi.

Pionýr

Přímo na výstavišti bude ve světové premiéře představen elektrický skútr, vycházející z legendárního Pionýra. Prototyp E-Pionýra je vybaven motorem s českým patentem, od společnosti Emerze elektro, se sníženým výkonem z 30 kW na 6 kW. S ním stroj dosahuje rychlosti okolo 100 km/hod.

Na stejném stánku nelze přehlédnout evropskou premiéru elektrických kousků a také premiéru indického motocyklu Bajaj.

Yamaha

Do Brna přiveze tříkolový motocykl Yamahu Niken. Dále jsou k vidění Yamaha MT-09 SP, také Tracer 900 GT, ale rovněž XTZ1200 Raid, což je stroj pro dálkové cestování.  Na stánku se objeví i kompletní průřez modelovou paletou od superbiků až po populární scramblery a roadstery.

BCE – Can-Am

Expozice, kterou žádný kluk ani jeho táta nepřehlédne. Silné adrenalinové Side by side Maverick X3 XRC nebo o něco víc praktický Maverick Trail budou velkým lákadlem.

Zero a Rieju

V expozici společnosti EuroCycles najdete americké elektrické motocykly Zero, které představují absolutní špičku ve svém segmentu. Vystaveny jsou všechny modely značky, včetně top modelu SR s výkonem 70 PS, točivým momentem 157 Nm a dojezdem až 359 km.

Dále v expozici č. 232 najdete španělské motocykly Rieju, a to včetně modelů Strada a Century, novinek pro sezonu 2018. Nechybí ani oblíbené modely Marathon Enduro i Super Motard, Marathon Pro a Tango.

A konečně zde můžete zakoupit americké reflexní tužky na barvení vzorku a boků pneumatik Tirepenz.

Tak co, už se chystáte?

Zdroj foto: Bvv.cz

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.