Moto blog -

Motokrosové boty, jak vybrat ty nejlepší?

Sponzorované odkazy

Boty na motokros jsou nezbytnou součástí výbavy každého jezdce. Jelikož musí být zárukou co nejvyšší stability, dokonalého ovládání stroje a účinné ochrany nohou, enormně záleží na jejich kvalitě.

Vybíráme kvalitní boty na motokros

Motokrosové boty by měly být v ideálním případě vyrobeny z prvotřídních syntetických materiálů (polyuretan, pryž apod.) či ze silné kůže. Záleží ovšem také na jejich vnitřní vrstvě, jež musí tlumit nárazy a zároveň spolehlivě odvádět vlhkost. Zaměřte se rovněž na podrážku, u bot na motokros je totiž klíčová protiskluzová úprava. Důležité jsou navíc různé doplňky a vychytávky. V každém případě musíme zdůraznit, že existuje pestrá nabídka motokrosových bot. To vám na jednu stranu dává větší možnost výběru, na druhou stranu to ale nákup poněkud komplikuje. Pokud si tedy nevíte rady, máme pro vás tip…

Špičkové boty na motokros Fox Instinct

Jestliže žádáte od motokrosových bot skutečnou kvalitu, Fox Instinct patří mezi nejlepší řešení na trhu. Takové tvrzení ovšem potřebuje pádné argumenty. Tato obuv předně splňuje požadavky na spolehlivé materiály, ať už se jedná o polyuretanovou podešev, nebo tzv. Duratec, což je patentovaná pryžová směs, která má výtečnou přilnavost a zároveň je velmi odolná. Umožňuje tedy perfektní ovládání motocyklu a zároveň zvyšuje bezpečnost každého jezdce. Kromě těchto vlastností ovšem motokrosové boty Fox Instinct přinášejí spoustu dalších vychytávek, které dokážou ocenit všichni aktivní milovníci tohoto adrenalinového sportu.

  • Technologie Hinge Lockout zamezuje zranění kotníku v důsledku nepřirozeného ohnutí.
  • Technologie Low Ride Chasis udržuje botu blízko řazení.
  • Technologie Slim Toe Box rovněž umožňuje snazší řazení, a to díky speciálnímu designu špičky boty, která je navíc opatřena kovovými prvky.
  • Boty na motokros Fox Instinct mají větrací otvory pro maximální komfort.
  • Nové patentované pivot přezky zajišťují, že bota Fox vám dokonale padne a lze ji jednoduše nazout a poté stejně snadno také vyzout, a to i v rukavicích. Navíc se přezky přizpůsobují pohybu boty.
  • Technologie Full Response Engineering zajišťuje velkou pohyblivost a zároveň boční stabilitu. Kritickému ohnutí a pnutí zabraňuje patentovaný kloub.
  • Dokonalá podrážka Ride Control Interface vás potěší speciálním tvarováním a svou texturou. Je složena z mnoha vrstev. Vnitřní vložka je díky anatomickému tvarování velmi pohodlná, střední polyurethanová mezi-vložka je osazena kovovým plátkem pro přenos energie, 3. vložka je plastová a slouží pro maximální podporu kotníku. Vnější podrážka Duratec je vyrobena z exkluzivních velice odolných gumových prvků pro skvělý grip a tlumení vibrací.
  • Holeň je silná a odolná, bezpečně zakotvená v polyuretanové podešvi, dokonale podpírá klenbu a zároveň umožňuje nevídaný komfort při pohybu chodidla.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.