Moto blog -

Motocykl, tipy pro silnici a dílnu

Sponzorované odkazy

Každý motocyklista by měl znát a předvídat situace které mohou nastat při provozu motocykl a také uměl řešit malé problémy. Kniha vysvětluje spíše začátečníkům základní práce při údržbě a opravě svého motocyklu.

Pokud nemáte technické vzdělání, nebo si jen chcete rozšířit obzory měly by jste si pročíst tuto knihu. Srozumitelným jazykem vám nabídne mnoho tipů pro dílnu i silnici. Kniha je rozdělena do dvou dílu: první patří autorovi Udo Janneck a dozvíte se v něm spíše obecnější informace jako jsou „Jak udržet motocykl v čistotě“, „Jak pečovat o lak motocyklu“, „Tipy pro jízdu v zimě“, „Vysvětlává vám principy lepení a laminování“, „Jak si poradit s šrouby co nejdou povolit“ a v neposlední radě „Když to nejede, cesta benzinu, cesta jiskry a cesta síly“. Druhá kapitola od Wolfganga Usselebera není určena pro začátečníky a popisuje „Rozložení motoru“, „Demontáž ložisek“, „Demontáž hřídelů“ a další složitější problémy.

Komu je kniha určena je trochu diskutabilní, první část knihy je určena začátečník a najdou zde praktické rady nejen k údržbě motocyklů. Druhá kapitola takový větší úvod do rozsáhlé údržby motocyklu jako je rozebrání motoru. Pro mě byla první část knihy nezajímavá, protože jsem vystudoval strojnickou školu a druhá my taky nebyla přínosem, protože do větších oprav se pouštět nechci.

Obal knihy

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.