Moto blog -

Místo Motosalonu bude Motovíkend

Sponzorované odkazy

Veletrh Motosalon tradičně otevírá motorkářskou sezonu. Koná se pravidelně začátkem jara a přináší zájemcům o koupi motocyklu nebo vybavení vítanou inspiraci. Letos se Motosalon bohužel neuskuteční. Sezónu však zahájí Motovíkend.

K nejistému vývoji pandemické situace se přidalo narušení výrobních a dodavatelských vztahů, což způsobilo zpoždění dodávek včetně uvedení motocyklových novinek na trh. Proto se pořadatel Veletrhy Brno, a.s. společně se Svazem dovozců automobilů (SDA) a partnery rozhodl přípravy akce v roce 2022 ukončit. Motosalon uspořádat nelze, chybí díly i novinky v oboru

„Náš obor patří k jednomu z nejvíce zasažených výpadky dodávek komponentů, což se projevuje obecně zpožďováním distribuce nových motocyklů. Dovozci se ve většině případů potýkají s absencí novinek pro začátek sezóny a s narušením termínů dodávek motocyklů všeobecně,“ říká za motocyklovou sekci tajemník Svazu dovozců automobilů Josef Pokorný.

„Vystavovatelé navíc dle vlastního vyjádření cítí nejistotu i vzhledem k brzkému termínu na začátku března, a proto jsme se k situaci rozhodli přistoupit maximálně zodpovědně. MOTOSALON vnímáme jako reprezentativní přehlídku výrobců a dovozců motocyklů a motocyklového vybavení. Již pro příští rok plánujeme společně se Svazem dovozců automobilů uspořádat Motosalon v podobě, jak jej všichni znají,“ vysvětluje Tomáš Moravec, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno.

K tomuto rozhodnutí přispěl také fakt, že ke stejnému rušení oborových akcí z obdobných důvodů dochází i v zahraničí. Jedním z příkladů je Moto Austria v Rakousku.

Motovíkend

Avizovaný Motovíkend rozsahem Motosalon nenahradí, ale umožní mnohým doplnit si výbavu. „Vnímáme obrovský zájem fanoušků a příznivců motocyklů. Rozhodli jsme se tedy v náhradním dubnovém termínu uspořádat zážitkové setkání příznivců, kteří si budou moci doplnit výbavu a vyzkoušet některé typy motocyklů,“ nastínil rozdíl Petr Maliňák, ředitel veletrhu Motosalon.

Tři dny Motovíkendu

Třídenní akce bude setkáním nadšenců a milovníků motocyklů a všeho, co k tomu patří. Na Motovíkendu samozřejmě nebudou chybět motorky, které doplní sekce oblíbených originálních přestaveb. Bohatý výběr bude i v segmentu příslušenství a doplňků, včetně speciálního oblečení. Návštěvníci se mohou těšit i na zajímavý doprovodný program. Když k tomu přidáme „spanilé jízdy“ po Brně i v areálu výstaviště, mají se moto fanoušci opravdu na co těšit!

Motovíkend jako zahájení motorkářské sezony 2022 na brněnském výstavišti. Je to zážitková akce nejen pro fanoušky motocyklů. Prodloužený víkend pro milovníky životního stylu v jedné stopě a všeho, co k tomu patří. Bohatý výběr značkového oblečení, příslušenství, doplňků. Testování motocyklů, skútrů a elektroskútrů.

  • Termín konání Motovíkendu je 8.-10.4. 2022
  • Místo konání je Výstaviště Brno
  • Pořadatelem jsou Veletrhy Brno

On-line přihláška na akci

Motosalon se ve své tradiční podobě vrátí v roce 2023.

Zdroj foto: Bvv.cz

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.