Moto blog -

Luxusní stroj pro rok 2018: Indian Chieftain Elite 2018

Sponzorované odkazy

Indian Motorcycle naděluje milovníkům jedné stopy, ač je do Vánoc hodně daleko. Připravil si pro ně jedinečný kousek.


V Indian Motorcycle si řekli, že proč čekat na Vánoce, když lze rozdávat dárečky celý rok? A mít Vánoce každý den! V tomto duchu se nese jejich novinka, cílená na ty milovníky jedné stopy, kteří milují pozornost, exkluzivitu a jedinečnost.

Je jím limitovaná edici modelu Chieftain se názvem spíše jako z módního odívání: Elite. A kousek je to doslova k nepřehlédnutí, jelikož jedna jeho barevná verze se nese na blyštivé notě a jmenuje se Silver Black Hills. Název vám jistě připomíná region naleziště stříbra v USA, konkrétně v Jižní Dakotě. A je to záměrné – tenhle stroj je opravdu stříbrně blyštivý jako stříbro z Dakoty.

Jejich Indian Chieftain Elite pro rok 2018 je postaven v rámu z hliníkové slitiny, v němž je zavěšen vidlicový a vzduchem chlazený dvouválec Thunder Stroke 111 s objemem 1811 cm3, který dává točivý moment 161,6 N.m při 3000 min-1. Motor je spřažen s šestistupňovou převodovkou a pohání zadní nápravu. Stroj jezdí na širokých kolech – vepředu o 19 palcích a vzadu o 16 palcích.

Samozřejmostí vybavení stroje jsou

  • příjemná LED světla
  • standardní je dnes již ABS
  • ke komfortu patří bezklíčové startování
  • nechybí ani kontrola tlaku v pneumatikách
  • účelné jsou i ovládané zámky kufrů na bocích stroje
  • praktický je elektricky nastavitelný čelní štít
  • k exkluzivitě přispívá 200Wattový audio systém
  • spolu s Ride Command infotainment systémem

Celé provedení modelu Indian Chieftain Elite 2018 a především jeho povrchovou Silver úpravu má na svědomí celá řada specialistů, kteří se postarali o to, aby v celé limitované sérii nebyl ani jeden kousek úplně stejný, ale každý jeden model Chieftain Elite 2018 zcela jedinečný a originální.

Mrkněte na video Indian Chieftain Elite 2018

A cena tomuto záměru a provedení odpovídá. Zastavila s na nějakých 31 tisících amerických dolarech, což je v přepočtu na naše koruny nějakých 650 tisíc korun.

Zdroj foto: Indian Motorcycle

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.