Moto blog -

Jak postupovat při výběru moto přilby?

Pokud jste úspěšně složili zkoušky na řidičský průkaz na motocykl, je nejvyšší čas pustit se do nákupu potřebné výbavy. V podstatě nezáleží na tom, jestli budete jezdit na skútru, silniční motorce, nebo enduru, protože v každém případě potřebujete například helmu. V následujících řádcích vám prozradíme, jak postupovat při jejím výběru.

Zákon nestanovuje, jaký druh moto přilby byste si měli pořídit, pouze přikazuje její nošení při jízdě na motocyklu. Zaměřte se na několik základních parametrů – větrání, hmotnost, systém proti zamlžování, způsob zapínání, možnost instalace Bluetooth a podobně.

Jaké druhy přileb existují?

První možností je otevřená helma na motorku, jež však nedisponuje ochranou brady. Vhodná je především pro jezdce, kteří chtějí mít autentický požitek z jízdy. Vhodné jsou spíše na skútr než na rychlou motorku.

Jako další se nabízí uzavřená helma, tedy takzvaná full face přilba. Vybavená je sklápěcím plexi sklem a zatmavovací sluneční clonou. Hlava je perfektně chráněna. Uzavřená (integrální) přilba má sofistikovaný systém větrání a je vybavena i komunikační technologií.

Připomínají integrální helmy, nicméně ještě mají polohovatelný kšilt chránící jezdce před oslněním sluncem. Enduro helmy se používají například i na čtyřkolkách, neboť jsou vhodné do terénu mimo asfaltové cesty.

Alarm na motorku

Dále je praktický alarm na motorku , který vás informuje o případné krádeži. Zařízení disponuje i moderními technologiemi, jako je detekce aktuální polohy, náklon motocyklu a podobně. Při neoprávněném použití vás aplikace upozorní, že něco není s motocyklem v pořádku.

Nezapomeňte ještě i na místo, kde budete motorku parkovat. Ideální je garáž, protože přes pevné garážové brány se zloději jen málokdy dostanou. Jsou v současné době už natolik propracované, že zajišťují maximální bezpečnost, takže vaše motorka bude na dobrém místě. Pokud plánujete koupit nějaký drahý model, tak to určitě oceníte.

Tak neváhejte a pusťte se do výběru vybavení na motorku.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.