Moto blog -

Inovativní design skútrů

Sponzorované odkazy

Pokud si jako preferovaný dopravní prostředek zvolíte elektrický skútr, snížíte spotřebu fosilních paliv a budete hlavní oporou planety Země. Vybrali jsme kolekci inovativních a šikovných designů skútrů, které jako by pomalu přebíraly automobilový průmysl. Jízda začíná!

Golden Age

Golden Age alias Zlatý věk, který se vrátil do halcyonových dob předválečného motorismu, kdy doprava měla jinou rychlost, styl a dovednosti, zachycuje tento sentiment v moderní inkarnaci. Golden Age lze nejlépe popsat jako upravenou verzi BMW C400X, jejíž duchovní předchůdce je klasický Henderson Model KJ Streamline z roku 1930.

Vektorr

Husqvarna právě uvedla na trh koncept elektrického skútru Vektorr s designem těžkého těla inspirovaným konceptem BMW Motorrad Concept Link, který na silnici vzbuzuje sebevědomí a dominanci. Uvedení na trh přichází jen několik dní poté, co společnost Husqvarna oznámila elektrický motocykl E-Pilen.  Vektorr ztělesňuje agilní, ostrý a přitom má uvážlivě úzké křivky. Stroj proto vypadá šlachovitě a svalnatě.

Spacebar

Spacebar je kompaktní skútr, navržený tak, aby se hladce vnesl do rušného provozu i z něj.  Nápadité tělo a design jsou nabité retro-futuristickými akcenty – dělené, kožené sedadlo a terénní pneumatiky připomínající robustní, drsnou a hlučnou scénu z 80. let. Zdá se, že jemné stylové paralely společné mezi neohrabaným svrchním oblečením generace Z a futuristickým smyslem z 80. let také pomohly vizuálnímu konceptu Spacebaru. Zatímco celkový divný vzhled Spacebaru čerpá inspiraci z různých zdrojů, cílem obou designových studií bylo vždy poskytnout mladým lidem způsob dopravy do dříve nepřístupných prostor.

Canoo

Značka Canoo je o předefinování vlastnictví, když vytvořil skútr navržený speciálně pro dodávkovou sféru. Flotila vozidel „Scoot“ patří společnosti UberEats a je provozována jejich dodavateli pro rychlou přepravu potravin z restaurací do domovů lidí, kteří si zadali objednávky. Canoo Scoot se řídí jazykem společnosti, s geometrickými liniemi.

Commooter

Skútr Commooter – jeho baterie je stále umístěna přímo pod sedadlem, ale využívá i prostor kolem baterie k opatrnému a chytrému rozšíření skútru. Místo, které vám pomůže přepravit až 3krát více věcí. Zjevně to znamenalo obětovat prostor pro nohy na přední straně, ale vzhledem k tomu, že skútry obvykle používají lidé s určitým účelem (cestování do práce, turistika, rozvoz zboží a jídla), ukazuje se tento úložný prostor jako mimořádně praktický.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.