Moto blog -

Hodna Super Cub: nostalgie je zpět

Sponzorované odkazy

Honda je značka dost letitá. Byla založena roku 1906 s notnou dávkou dobrodružství v krvi. Již její zakladatel Soichiro Hinda totiž tvrdil, že „Hodnota života se dá posuzovat i podle toho, kolikrát se vám nadšením rozproudí krev v žilách.“ A jemu společnost Honda přinášela nadšení dost. A s ním je spojen i legendární motocykl Honda Super Cub, který se nyní vrací.

Hodně dlouho nebyly tyto motky u nás potažmo v Evropě k mání. A nyní útočí na milovníky jedné stopy a retro náboje.

Zaoblený „Cub“ design evokuje tak trochu 70. léta a retro styl. Celkově umírněný vzhled a postoj motocyklu jakoby mladého koníka se vztyčenou hlavou, dolaďuje veselá barevnost. Motka je k mání ve dvou barevných provedeních, v kombinacích bílé a modré, nebo bílé a červené a to konkrétně odstínů Pearl Niltava Blue a Pearl Nebula Red. Modrobílá verze má veselé jednomístné červené sedlo a červenobílá naopak šedočerné sedlo.

Stroj o hmotnosti 109 kilogramů, délce 1 915 mm, šířce 720 mm a výšce 1 000 mm se světlou výškou 125 mm a rozvorem 1 245 mm je postaven v rámu z ocelových trubek. Sedlo ve výšce 780 mm kryje čtyřtaktní dvouventilový vzduchem chlazený jednoválec s objemem 125 cm3, s maximálním výkonem 7,1 kw/7 500 ot. za min a maximálním točivým momentem 10,4 Nm/5 000 ot. za min.

Elektronické vstřikování paliva PGM-FI je doplněno elektrickým startérem a systémem zapalování v podobě digitálního tranzistoru. Palivová nádrž pojme 3,7 litru paliva a olejová 1 litr oleje. Světlo zajišťují vepředu i vzadu LED světlomety.

Motocykl stojí na litých hliníkových kolech o rozměrech vepředu i vzadu 17 palců, jež jsou obuty do pneumatik vepředu o rozměrech 70/90-17M/C 48P a vzadu 80/90-17M/C 50P. Přední zavěšení tvoří teleskopická vidlice a bezpečnost jistí přední brzdy o rozměru 220 mm s ABS a vzadu je 130 mm bubnová brzda.

Cena motocyklu Honda Super Cub činí 89 900 Kč.

Zdroj foto: Honda

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.