Moto blog -

Dominar D400: sporťák s duší cestovatele

Sponzorované odkazy

V koprodukci značky Romet a Bajaj Auto Limited, uviděl světlo světa nový motocykl. Je to sportovně cestovní motka pojmenovaná Dominar 400.

Novinka cílí hlavně na evropský trh motocyklů, a je to sportovní model na silnice. Tedy sporťák s duší cestovatele. V modelu dřímá dynamický duch, který se snoubí s komfortním ergonomickým designem a vlastnostmi se špičkovou technologií.

Motka je postavena na moderním podvozku s vidlicí na nosných trubkách o průměru 43 mm a centrálním olejově-plynovém tlumiči. Dvojitý rám z lehkých slitin nabízí dokonalou tuhost a díky výkyvnému rameni dává stroji kvalitní trakci.

Dominaru D400 bublá pod pohodlným děleným sedlem jednoválcový, kapalinou chlazený motor se čtyřmi ventily se zážehem DTS-i, ovládaný třemi zážehovými svíčkami. Pohon patří k prvnímu takovému sériově vyráběnému jednoválcovému zážehovému motoru.

Díky tomuto pohonu se systémem elektronického vstřikování Bosh, má motka ideální spalování směsi a nízkou spotřebu paliva. Dosahuje výkonu 35 HP při 8000 ot./min. a točivý moment rovněž 35 HP při 6,500 ot./min. Zrychlení z nuly na stovku dá Dominar D400 za 8,2 sekundy.

Motor je spřažen se šestirychlostní převodovkou a přenos pohonu podporuje antihoppingová spojka, jež dává plnou kontrolu nad přenosem. O bezpečnost motky se stará výkonný brzdný systém, který tvoří vepředu disk o průměru 320 mm a vzadu 230 mm v kombinaci s dvoukanálovým ABS systémem Bosch.

Dojez motky činí až 400 kilometrů, což je možné i díky osvětlení v technologii full-LED. Dominar D400 je k mání v černošedé, modrošedé a červenošedé barvě za cenu od necelých 100 tisíc korun.

Zdroj foto: Romet a Bajaj Auto Limited

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.