Moto blog -

Curtiss Zeus Bobber a Zeus Cafe: elektřina v akci

Sponzorované odkazy

Společnost Confederate Motorcycles prodělal metamorfózu ve firmu Curtiss Motorcycles. A zdá se, že i nadále nepřestane překvapovat. Jejími prvními počiny po úvodním konceptu Zeus, není pod novým název nic menšího, než dvě elektrické motky – model Zeus Bobber a Zeus Cafe. Oba jsou pojaty v docela odvázaném designu.

Zeus Bobber

Původní Confederate Motorycles je skalní společnost zaměřená na motky, protože její vznik se čítá na rok 1991. Jejich doménou byly malosériovky, jež se vždy pyšnily neobvyklým vzhledem a konstrukcí. A vybočení z řad klasiky společnosti zůstává i pod novým názvem Curtiss Motorcycles.

Zeus Cafe

Curtiss Motorcycles již nejde nejen ve stopách klasického designu, ale ani ve šlépějích klasických pohonů motorek. Pod novou identitou se orientuje firma ryze na elektro motky, a to v rámci vlastního vývoje i výroby. Úplně prvním počinem byl jak již bylo řečeno model Zeus.

Zeus Bobber

A nyní je to Zeus Cafe a Zeus Bobber. Tato dvojka má styl, eleganci, neotřelý vzhled a elektrický pohon. Přesto je každý jiný. Model Zeus Bobber je černý, minimalisticky a jednoduše pojatý stroj s moderním a současným designem. Naopak Zeus Café vypadá jako vize budoucnosti v oblasti elektrických cafe racerů.

Zeus Cafe

Mimo originální design mají tyto dva modely i další devizy – předpokládaný výkon okolo 140 kW/190 k, s točivým momentem 197 N.m. Z nuly na 96,5 km/h to mají dát obě motky za malinko přes dvě sekundy, přičemž dojezd s elektropohonem čítá něco přes 440 km.

Zeus Bobber

Tolik informací společnost „vypustila“ do světa. Více technické specifikace k dispozici není. Stejné je to i s cenou. Ta je zatím velkou neznámou. Každopádně je z toho všeho již jasné, že výroba modelů se rozběhne v roce 2020 a k mání na trhu by měly být malé série modelů v tomtéž roce.

Zeus Cafe

Líbí se vám? Šli byste do nich?

Zdroj foto: Curtiss Motorcycles

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.