Moto blog -

Brough Superior Nefud 2022:pouštní král

Sponzorované odkazy

Jedním z nejstarších výrobců motocyklů na světě je značka Brough Superior, jež byla založena již v roce 1919. Oficiálně již sériovky nevyrábí od roku 1940, ale….stále občas vypustí nějaký moto klenot.

Ano, bez nadsázky produkuje klenoty mezi motocykly, a ne nadarmo se značce říká „Rolls Royce na dvou kolech“. Mít motku od Brough Superior je jako vlastnit exkluzivitu se vším všudy. Motocykly od Brough Superior jsou skutečně exkluzivní kousky, a stejně to platí i o adeptovi na rok 2022 – Brough Superior Nefud.

Proč Nefud?

Značka Brough Superior loni představila model pojmenovaný Lawrence, jako poctu Lawrenci z Arábie, který tuto britskou značku proslavil po celém světě. Se stejnou technickou základnou se zrodil i model pro rok 2022 Nefud. Scrambler dostal své pojmenování podle pouště Nefüd v Saúdské Arábii, která je jednou z největších na světě.

Brough Superior Nefud

Již barva napovídá o poušti, Nefud se totiž prezentuje v načervenalé barvě, která odkazuje k písku. A ke zdolávání nezpevněného terénu je model a jeho kola vybaven pneumatikami Michelin Anakee Wild o rozměrech 19 palců vepředu a 17 palců vzadu.

Pohonem je 88° V-twin s kubaturou 997 ccm a se schopností dodat 102 koní s 87 Nm maximálního točivého momentu při 7300 ot./min. A k jeho ochraně slouží ochranná deska, stejně jako k ochraně světlometu malá mřížka. Součástí standardní výbavy je také malá kapotáž, vyšší řídítka a nízké stupačky pro optimální jízdní pozici v terénu.

Kde a za kolik je k mání?

Cena a dostupnost nového Brough Superior Nefud ještě nebyla zveřejněna. Můžeme se jen dohadovat kolik bude stát. A vzhledem k tomu, že 65 000 eur stál model Lawrence, cena modelu Neufud menší nebude.

Zdroj foto: Brough Superior

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.