Moto blog -

BMW Motorrad Concept R18

Sponzorované odkazy

BMW Motorrad aktuálně představil koncept, v němž hraje hlavní roli nový 1,8litrový plochý dvouválcový motor. Koncept R18 má v příštím roce přejít do právoplatné sériovky. Ten je sice uváděn jako koncept, ale v příštím roce na něj má navázat sériový model, který od něj převezme právě jeho nově vyvinutý plochý dvouválec.

BMW Motorrad tak ukazuje že není závislé jen na zakázkových počinech jiných firem, ale umí i bez další pomoci vyvinout vlastní velmi kvalitní prvky, pohony i motky. A BMW Motorrad Concept R18 je cruiserem v každém směru, přirozeným a originálním s příznakem klasiky v moderním provedení.

Koncept R18 byl poprvé prezentován na Concorso d’Eleganza Villa d’Este v posledním květnovém víkendu letošního roku. Stylovka a klasika se tak v tomto konceptu dostává do moderních rozměrů. Jak zaznělo od ředitele BMW Motorrad Dr. Markuse Schramma: „je to autentický stroj, prezentující segment velkých cruiserů“.

Stroj je postaven v rámu, který tvoří s minimální kapotáží, pohonem a všemi prvky celistvý a kompaktní charakter. Je to elegán s krásnými zaoblenými a neobvykle tvarovanými výfuky. Tomu všemu dominuje stříbrně laděný blok s dvouválcovým vzduchem a olejem chlazeným boxerem o objemu 1800 ccm a krásná drátěná kola, jež mají vepředu 21 palců a vzadu 18 palců.

Na první i druhý pohled je viditelné perfekcionistické provedení stroje. Hliníkový stříbřitý blok s pohonem a převodovkou má matný vzhled a ve spojení s vysoce lesklými díly (kryty rozvodů a hlav válců) tvoří neobvyklou a elegantní souhru. Neobvyklý je i vyvedený název konceptu na motoru i odkrytý leštěný hnací hřídel dokreslují industriální eleganci designu konceptu. K tomu přispívá i pojetí rámu, nebo palivové nádrže a jednomístného sedla. Vše evokuje jedinečnost s odkazem šedesátých a padesátých let.

BMW Motorrad Concept R18 je exkluzivní a jeho pokračovatelem bude sériovka s jeho pohonem – tedy dvouválcový vzduchem a olejem chlazený boxer o objemu 1800 ccm. Bude sériovka opravdu konkurencí cruiserů Indian a Harley-Davidson jak zní z řad BMW Motorrad?

Zdroj: BMW Motorrad

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.