Moto blog -

BMW Departed

Sponzorované odkazy

Novinka od BMW Motorrad je něco, co ještě BMW neukázalo. Jedná se o stroj ze zakázkové stavby Custom Works Zon, což je japonská společnost.


Model s pojmenováním Departed byl představen na 27. ročníku Mooneyes Show v japonské Yokohamě, kde měl světovou premiéru. Motoakce se pořádá vždy jen jeden den a na tomto ročníku se předvedlo na tři stovky automobilů a na šest stovek motocyklů.

A tak vůbec poprvé sáhlo BMW Motorrad k prezentaci stroje, jež není jejich vlastním konceptem, nebo novým modelem, ale spřáhlo se do koprodukce s firmou Custom Works Zon.Té poskytlo BMW prototyp nového motoru boxer.

Custom Works Zon

Společnost Custom Works Zon založili pánové Yuichi Yoshizawa a Yoshikazu Ueda již roku 2003 v prefektuře Shiga v Japonsku. A jsou velmi úspěšní, jelikož během těchto více než patnácti let získala firma Custom Works Zon celou řadu ocenění za stavbu zakázkových strojů. Zakázková stavba modelu BMD Departed s prototypem nového motoru značky BMW Motorrad, byla na 27. ročníku Mooneyes Show v Japonsku oceněna prestižní cenou Best of Show Motorcycle.

BMW Departed

Stroj zaujme svou štíhlou elegancí a nízkou stavbou. Pojetí evokuje motocykly BMW Ernsta Henna z doby dvacátých a třicátých let dvacátého století. Stroj má nádherný filigránský trubkový rám, který je opravdu malé umělecké dílo. Stejně působí i hliníková kola, vepředu o průměru 21 palců a vzadu 22 palců. Duší a srdcem stroje je úplná novinka BMW, kterou je prototyp jejich motoru boxer. Ovšem pozornost si získala především designová úprava stroje firmou Custom Works Zon, jelikož technickou specifikaci pohonu BW zatím tají.

Šeptá se jen v motokuloárech, že BMW Departed pohon dostal označení R18 a je to dvouválcový motor s objemem 1,8 l. To by nasvědčovalo označení R18. Ovšem kde je pravda, se zatím neví a na oficiální technické informace ohledně motoru si musíme ještě počkat.

Zdroj foto: BMW

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.