Moto blog -

Aurora Hellfire OZ26: Dravec z dílny protinožců

Sponzorované odkazy

Aurora Hellfire OZ26 je jednostopý kusanec jak má být. S tímhle drobečkem má každá jízda pořádné grády. A může za to síla koní kterou oplývá. Celých 417 koní!

V Austrálii to prostě s motkami umí. A Auroru Hellfire OZ26 má na svědomí Australan Vincent Messina, původem závodní inženýr, žijící momentálně mimo svoji domovinu v Thajsku. Své  zkušenosti okolo sidecarů a superbiků krásně zúročil právě v tomto super kousku. Podaří se mu limitovaná edice Autory Hellfire OZ26?

Aurora Hellfire OZ26

Aurora Hellfire OZ26

S přízviskem Pekelný oheň dává Aurora Hellfire OZ26 tušit netušené. Design Tima Camerona dává motce vcelku pěkný kompaktní – a ničím nijak nevybočující – ráz.  Ani samotnou hmotností motky 265 kg. Tu drží  betelný a kvaliní podvozek doplněný zadním tlumičem Öhlins s brzdnou soustavou Brembo na bázi čtyřpístkových radiálních GP4RX v uhlíkovo keramických kotoučích.

Aurora Hellfire OZ26 v akci

Aurora Hellfire OZ26 v akci

Ovšem pod sedlem Aurory Hellfire OZ26  bublající kapalinou chlazený osmiválec o objemu 2 575 ccm dává motce zcela jiný rozměr. Se 7 tisíci otáček, kroutícím momentem 319 Nm, a výkonem 417 koní, dosáhne motka maximální rychlosti až 340 km/h. A to už je něco!

Aurora Hellfire OZ26 - pohled na záď

Aurora Hellfire OZ26 - pohled na záď

Pro správné fungování celé této strojovny je vše vymakaně propojeno elektronikou – nechybí desetiúrovňová kontrola trakce, ani elektronický plyn, nebo čtyři jízdní režimy (volitelný, sport, wet a touring). Motor je spřažen s převodovkou o pěti stupních, ovladatelnou dvěma způsoby – přes řadičku či tlačítky.

Zdroj foto: Auroramotorcycles.com

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.