Moto blog -

Zazimování motocyklu

Sponzorované odkazy

Pravý motorkář jezdí samozřejmě i přes zimu, ale to bohužel naplatí v našich zeměpisných končinách. Jezdit na zasněžených silnicích je prakticky nemožné, leda že máte čtyřkolku nebo aspoň sajdkáru. Proto než uložíme motocykl k zimnímu spánku měli by jsme provést pár jednoduchých úkonů, které se vám zde pokusím sepsat.

  1. Po cestě z posledního výletu se ještě zastavíme na benzínce kde doplníme palivo až po okraj nádrže. Tím bychom měli předejít korozi vnitřních částí nádrže.
  2. Po příjezdu vypneme palivový kohout aby se vyjel všechen benzín z karburátorů. Pokud, ale máte v karburátoru výpustní šroub odvedeme jím benzín. Zbylé palivo jinak vytváří povlak na tryskách.
  3. Před zazimováním byjsme neměly zapomenout motorku pořádně umýt. A ošetřit její kovové části konzervačním olejem.
  4. Zadní i přední pneumatiky dohustíme na předepsaný tlak a ještě přidáme zhruba 0,4 tlaku. V ideálním případě by měli být obě pneumatiky umístěny nad zemí.
  5. Dále by jsme měli vyměnit motorový olej a příslušný filtr. Je to trošku větší investice, ale žádnému motoru to ještě neuškodilo. Výměnou oleje se vyčistí motor od usazenin.
  6. Pokud parkujeme v zateplené garáži můžeme akumulátor nechat v motocyklu, jestliže ne musíme ho vyjmout a uložit do sucha a tepla. Akumulátor by se měl každý měsíc dobíjet, nebo připojit na udržovací proud.
  7. A v neposlední řadě nesmíme zapomenout zkontrolovat chladící směs a případně doplnit o nemrznoucí směs.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.