Moto blog -

Yamaha Star Venture: japonský cruiser jako víno

Sponzorované odkazy

Yamaha se rozhodla tak trochu konkurovat klasikám od H-D. A v Japonsku to moc dobře umí. Jejich Yamaha Star Venture je japonský cruiser jako víno.

K mání je zatím tam, kde má konkurenci největší a také nejširší – přímo v USA. A tak si budeme muset počkat, zdali bude k dostání časem i u nás. Efektně a mohutné stavěný cruiser Yamaha Star Venture má skvělou výbavu, přičemž je to ze strany Yamahy první vlaštovka, ovšem díky proslulému perfekcionismu Japonců, oplývající tím nej nej co Yamaha ve svém vybavení našla a vyprodukovala.

Jejich Yamaha Star Venture má totiž mimo klasicky profláknutých prvků a vybavení takovýchto typů strojů třeba ve formě ABS, i jiné vychytávky. Klasikou je pohonná jednotka, kterou je vzduchem chlazený vidlicový dvouválec o objemu 1850 ccm.

A jaké extra prvky a vybavení u stroje najdete?

  • LED mlhovky
  • jízdní režimy
  • kontrolu trakce s nastavením
  • vyhřívaní rukojeti řídítek
  • nastavení a vyhřívání sedadel
  • bezklíčové zapalování
  • dotykový displej a Bluetoooth rozhraní s dalšími funkcemi jako kupříkladu propojení s Dual Zone, jež nabízí poslech hudby a intercom pro komunikaci řidiče se spolujezdcem

Mimoto má Yamaha Star Venture k dobru park asistenta Sure Park, díky němuž lze monstrózní stroj dobře ovládat a jednoduše zaparkovat. Sure Park asistent je elektronický systém s možností sepnutí elektrického motoru k pomalému popojíždění se strojem dopředu a dozadu. Aktivace je jednoduchá – pomocí páky u levého kolene jezdce. Systém je možno spustit jen při vypnutém motoru stroje.

Cena modelu Yamaha Star Venture činí 24 999 dolarů, což je na naše koruny cca 590 tisíc korun.

Zdroj foto: Ducati

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.