Moto blog -

Victory Combustion v konceptu

Sponzorované odkazy

Prezentace konceptu Victory Combustion na International Motorcycle Show v New Yorku vyvolala nebývalý zájem. Nizoučký a long koncept cruiseru á la USA, je totiž předzvěstí něčeho nového.

Victory Motorcycles jako jeden ze dvou nejvěhlasnějších výrobců motocyklů v Severní Americe (tím druhým je Harley-Davidson), prezentuje světu třetí z řady konceptů, jež mají uvést nový model jejich stáje. První konceptem byl Project 156, druhým  Ignition a v závěru roku je zde Victory Combustion. Každý z konceptů má na svědomí jiný designér. Project 156 definoval Roland Sands, Ingition Urs Erbacher a Victory Combustion dal podobu Zach Ness.

koncept Victory Combustion

koncept Victory Combustion

Všechno jsou to věhlasná a známá jména ze sféry designu strojů jedné stopy. A proč to? Jednoduše věhlas přináší zase jen věhlas – což je cíl pro chystaný nový model, jež tyto tři prima koncepty se svými „profláknutými“ tvůrci uvádějí.

Victory Combustion je long cruiser

Victory Combustion je long cruiser

Victory Combustion pohání stejně jako jeho dva starší brášky (Project 156 a Ignition) kapalinou chlazený dvouválcový motor se čtyřmi ventily o objemu 1200 cm3, což je pohonná jednotka která by měla bublat pod sedlem i novince s budoucností sériovky, jež bude odhalena hned v nadcházejícím roce – s číslovkou 2016.

nizoučký a dlouhý cruiser má tradiční a přitom neotřelý moderní design

nizoučký a dlouhý cruiser má tradiční a přitom neotřelý moderní design

Ani jeden ze zmíněných konceptů by neměl být sériovým kouskem, ale přesto je právě Victory Combustion ze všech tří nejzajímavější. Nizoučký a dlouhý cruiser má tradiční a přitom neotřelý moderní design v elegantním stylingu jak v barvě, tak i v provedení. Jeho nenápadně šedé vzevření v matu má jednoduché a hladké linie, které jsou doplněny efektními linkami červenooranžových barev.

Absence blinkrů, zrcátek či zadního světla v konceptu nijak nepřekvapí. Malý plexištít, velkoryse rozměrný chladič, dvojice výfuků MagnaFlow, stylová drátěná kola, zakulacený světlomet a plynulé hladké linie spolu s moderní pohonnou jednotkou – to je podstata Victory Combustion.

Zdroj foto: Victorymotorcycles.com

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.