Moto blog -

Střípky z Motosalonu v Praze

Sponzorované odkazy

Od 2. do 5. 3. se ve 4 halách PVA Expo Praha představily fanouškům a milovníkům jedné stopy všechny významné značky působící na motocyklovém trhu.

Které značky se prezentovaly? Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW, Harley-Davidson, Ducati, KTM, Husqvarna, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, Triumph, Indian a nově i značky Norton, SWM moto a F.B Mondial.

Slavnostní zahájení veletrhu bylo pod taktovku motorkářů a zahájení motosezóny. Ve čtvrtek od 13 hodin se na jednom pódiu sešli známé osobnosti ze světa motocyklů a přišly i celebrity, které si bez motorky neumí cestování představit – Pepa Sršeň, Jakub Kornfeil, Jan Révai, Pavel Liška, Kateřina Stočesová, Eva Decastelo a další.

Co nechybělo?

Nechyběl ani nabitý doprovodný program, kterému dominovalo vystouupení kaskadérů z Crazy Day, představení Míry Lisého, ukázky enduroškoly a  moto sportu Moto Gymkhany. Nechyběly ani témata ohledně bezpečnosti při jízdě. Zájemci si navíc mohli po celé čtyři dny na venkovní ploše vyzkoušet skútry do 125 cm3.

Co bylo k vidění – ochutávka ze stánků

BMW

Ukázal sportovní motocykl HP4 Race, superbike BMW S 1000 RR a motku S 1000 XR. Stálicí u BMW zůstává R 1200 GS Rallye a úplnou novinkou pak motka G 310 GS s objemem motoru 313 cm3 a maximálním výkonem 34 koní. Zaujal i naháč R nineT Pure a jeho okapotovaná verze R nineT Racer.

Harley-Davidson

Měl novou expozici,  kde mimo starších modelů byly k vidění novinky – touring s pohonem Milwaukee-Eight a dynamický Dark Custom. Jako již tradičně byly k vidění i české soutěžní přestavby projektu Battle of the Kings.

Husqvarna

Ta mimo běžných offroad modelů potěšila novinkami Vitpilen 401 a Svartpilen 401, a rovněž oblíbenou řadou motek 701 Supermoto a Enduro. Také se exkluzivně ukázaly nové dětské motokrosové modely TC. A jako chuťovka byl prezentován dakarský speciál FR 450 Rally našeho letošního nejúspěšnějšího jezdce jihoamerické dakarské rallye, Ondřeje Klymčiwa.

Zdroj foto: Bvv.cz

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.