Moto blog -

Sporťák s duší kluka: nová Honda CB150R

Sponzorované odkazy

Z úspěšného a zájem vzbuzujícího konceptu 150SS Racer který zaujal obzvláště designem, se vyloupla docela šik motka Hodna CB150R – sériovka jako víno.

Styl konceptu 150SS Racer byl velmi podobný konceptům jako byly CB450F-založené na Hondě CB4 a loňské Hondě CB1100 TR. Jako takový nám tento model – nová Honda CB150R dává naději, že by mohly být vyráběny do budoucna i tyto koncepty, nebo jejich další verze.

Nová sportovní motka Honda CB150R tak má v sobě DNA modelů RC211, RC213V-S a řady supersport, jako je CBR600RR. Honda CB150R je šik a stylový sporty naháč. Jako takový má pečlivě propracovaný design s posunutým těžištěm dopředu, aby byl lépe a snadněji ovladatelný.

Stroj je postaven na trubkovém příhradovém rámu s obrácenou hliníkovou kyvnou vidlicí s průměrem 41 mm. Designově velmi vydařená motka štíhlého vzevření, s malinko ostrými hranami a zajímavým futuristicky laděným světlem má barevný LCD displej, kterým byly nahrazeny klasické budíky.

Maloobjemovou motku pohání nový motor, který byl vyvinut pro co nejvyšší výkon. Je to vodou chlazený jednoválcový motor se čtyřmi ventily o objemu 150 ccm. Motor je spřažen se šestistupňovou převodovkou, má elektronické vstřikování a brzdný systém s radiálně uchyceným čtyřpístkovým brzdovým třmenem. Přímo pod motor je vyveden výfuk.

Za příplatek je možno získat ABS i další stavitelné prvky. Mimo klasickou sériovou výrobu jsou v plánu dvě další verze – limitovaní edice Steet Café a Scrambe café s mírně pozměněným vzhledem a jemným nastrojením stroje.

Cenu pro Česko neznáme, zatím je stroj určen na asijské trhy, kde by měl stát v přepočtu v základu nějakých 65 tisíc korun. O model je tam velký zájem, když již samo promo video mělo více než milion zobrazení a objednáno bylo obratem na tisíc kousků modelu aniž by zájemci viděli více než zmíněné video. V asijských zemích je o maloobjemové motocykly očividně značný zájem, přičemž svoji roli hraje i nízká cena.

Zdroj foto: Honda

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.