Moto blog -

Operativní leasing je chytrým řešením nejen pro firmy. Vyplatí se i soukromým osobám

V posledních letech zaznamenává značný boom takzvaný operativní leasing vozidel. Jedná se o službu, jež nabízí dlouhodobý pronájem automobilů firmám, ale i fyzickým osobám. Přináší hned několik výhod.

Není potřeba velký počáteční kapitál

V současné době operativní leasing využívá stále více společností. Jednak si nechtějí či nepotřebují pořizovat vlastní vozový park, což by je ostatně stálo velké počáteční náklady na jeho nákup, jednak díky tomu jejich zaměstnanci mohou využívat automobily, které jsou dostatečně reprezentativní. Stále větší popularitě se ale operativní leasing začíná těšit i u „obyčejných“ zákazníků, tedy soukromých osob a OSVČ. Nemusejí mít totiž naspořené stovky tisíc korun na pořízení nového automobilu, stačí jim jen pár tisíc korun a během okamžiku mají k dispozici kvalitní automobil, jenž mohou využívat zcela dle libosti.

Operák stojí pár tisíc korun měsíčně

Výhody operativního leasingu jsou z již výše uvedených faktů zřejmé. Jedná se o pronájem vozidel, kdy platíte pouze pevně stanovenou částku, a to v pravidelných měsíčních splátkách. Nejlevnější operativní leasingy začínají již kolem 3.000 Kč za vozidla střední třídy, o čemž se lze přesvědčit kupříkladu u společnosti Driveto.cz. Ta nabízí pronájem aut různých tříd.

Počáteční náklady jsou tudíž naprosto minimální. Nemusíte řešit, zda máte na účtu dost peněz, operativní leasing si dnes může dovolit skutečně každý, kdo má alespoň trochu solidní příjem a nevadí mu do nájmu investovat pár tisíc korun měsíčně.

Jezdíte v kvalitním autě

Velkou výhodou, kterou operativní leasing přináší, je fakt, že smlouvu uzavíráte na dobu určitou, zpravidla na 3 – 5 let. Ihned poté lze uzavřít smlouvu novou, čímž získáte do provozu novější model automobilu. Neustále tak máte možnost obnovovat vozový park, nemusíte jezdit v autě, které už má najeto tolik kilometrů, že se na něj pomalu už nedá spolehnout. Jde o zásadní přednost, kterou lze vyzdvihnout oproti jiným formám zapůjčení vozidel.

Nemusíte řešit nic okolo

Určitě je dobré operativní leasing porovnat s klasickou formou leasingu. Zásadní rozdíl je v tom, že vozidlo po skončení smlouvy nepřechází do vašeho vlastnictví, po celou dobu zůstává v majetku společnosti, jež vám ho poskytla. V rámci pronájmu ale máte celou řadu doplňkových služeb. Namátkou se jedná třeba o povinné ručení, které už je zahrnuto v ceně operativního leasingu. Běžně je součástí platby i poplatek za rádio, dálniční známka a samozřejmě i servis vozidla. V podstatě se dá říci, že si sami platíte pouze pohonné hmoty. Jde tak o ideální řešení pro ty z vás, kteří nechtějí mít zbytečné starosti s obíháváním všech formalit a dokumentů, které jsou pro řádný provoz vozidel na tuzemských a zahraničních komunikacích zapotřebí.

Operativní leasing má svůj smysl a jistě se dá do budoucna počítat s tím, že o něj poroste zájem. Na Driveto.cz získáte podrobnější informace a zjistíte, že vozidlo v rámci operativního leasingu se dá získat skutečně snadno, rychle a levně.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.