Moto blog -

Monstrózní Lazareth

Sponzorované odkazy

Lazareth není jen starobylý název pro nemocnici, je to také název francouzské firmy, která vyrábí originální a nepřehlédnutelné motky. Nejnovější přírůstek byl prezentován na Ženevském autosalonu a má takové celkem nezáživné označení – LM847.
A stroj je to opravdu úctyhodný. Ač je výrobcem francouzská firma, hlavním a dominantním prvkem LM847 je italský vidlicový a osmiválcový motor Maserati. Má objem 4.7 litru, výkon 470 koní a točivý moment  619 Nm.

Lazareth LM847

Lazareth LM847

Motocykl 619 Nm se dá jednoduše definovat jako monstrózní stroj, jemuž dominuje motor a motka je de facto postavena okolo něj. Výsledkem je nabušená strojovna s úctyhodným a neobvyklým vzhledem. Právě motorka dává vyniknout nekryté mechanice, ve své syrové podobě až působivě neotřelé. Téměř krásné, máte li rádi stroje a viditelnou techniku, kde není místo na schovku ani decentní ukrývání.

záď Lazareth LM847

záď Lazareth LM847

A tak vidíte nejen rovná řidítka a neobvykle vystrčené sedlo, ale i sání motoru, výfukové svody s koncovku, mohutná hliníková ramena se čtyřmi koly, hydraulické tlumiče s vinutými pružinami, a kousek trochu utajených kotoučů předních kol i nádrže. Možná se ptáte proč čtyři kola? Vždy dvě kola jsou velmi blízko sebe a posouvají se vůči sobě.  Proto je stroj stabilní v zatáčkách a zároveň nezvyklé pohyblivý. Údajně. Je to zatím jen motka v konceptu. Takže od ní nečekejte okamžitou a úplnou funkčnost.

syrový odhalený design motky upoutává

syrový odhalený design motky upoutává

A tak je strojovna LM847 zatím jen ukázkou toho, co vše lze vymyslet a nacpat k sobě tak, aby a to vypadalo trendy, monstrózně a mělo grif. Kdoví, zdali z francouzského konceptu bude někdy něco víc?

Zdroj foto: Lazareth

Jeden komentář k článku “Monstrózní Lazareth”

  1. » Monstrózní Lazareth LM847 nezůstal jen konceptem! | Moto blog říká:

    [...] ač jsme velmi pochybovali díky konstrukci a provedení konceptu o tom, že z extravagantního kousku bude něco víc, než jen právě neotřelý koncept vhodný [...]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.