Moto blog -

Koncept elektromotocyklu Dirt Tracker

Sponzorované odkazy

BRD Motorcykles, alias Alta Motors ukázal světu svůj nový koncept motorky s elekropohonem  pod názvem Dirt Tracker.

Původní společnost BRD Motorcykles, se dnes nazývá Alta Motors. A jejich koncept Dirt Tracker jim určitě nedělá ostudu. A vypadá to, že jeho sériová výroba bude na řadě velmi brzy.

Alta Motors alias BRD Motorcykles, je severoamerická společnost, jejíž řada elektromotocyklů se stále rozrůstá.  Už mají na triku kousky jako Redshift MX a Redshift SM. Redshift MX patří do kategorie motokrosových motorek a Redshift SM zastupuje supermota.

A jejich další parťák, ještě v konceptu Dirt Tracker, měl premiéru v Oregonu, konkrétně v Portlandu na One Moto Show v únoru letošního roku. Koncept Dirt Tracker je štíhlým adeptem na úspěch. Název konceptu (Dirt Tracker – špinavý tracker) není náhodný, ale odkazuje na inspiraci trialovými speciály, nebo také závodními motocykly na hliněných oválech.

Technické parametry konceptu Dirt Tracker zatím jsou tajeny, ale vypozorovat něco lze. A to i jakousi shodu s předchozími zmíněnými modely.

Čím se tedy koncept vyznačuje?

  • hliníkovým rámem
  • elektromotorem  o výkonu 29 kW (40 k) a točivém momentu 163 N.m.
  • lithium-iontovou baterií s kapacitou 5,8 kWh
  • WP odpružením
  • brzdovým systém Brembo

Ovšem mnohým se koncept Dirt Tracker od starších brášků dost odlišuje. Alta Motors mu dal jiná kola, i kapotáž, která působí velmi subtilně a lehce. Dodává stroji na štíhlosti. Koncept měl velký úspěch a tak se předpokládá brzská výroba, když by měl jeden kousek vyjít na zhruba 14 tisíc amerických dolarů, což je v přepočtu na naše koruny cca 370 tisíc korun.

Zdroj foto: Alta Motors

Autor: Pavla Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.