Moto blog -

Itálie na dvou kolech? To je HPS 125i!

Sponzorované odkazy

Chcete něco speciálního? Jižanského a ohnivého? Tak jste ve správném čase na správném místě! Máte to mít! A rovnu od legendy.

Italská značka F. B Mondial totiž do světa vypouští novinku – model HPS 125i alias Hipster. A to při uvedení na český trh, na němž dosud značka nefigurovala. A to je výborná zpráva pro našince, především milovníky jedné stopy, protože motky  F. B Mondial patří ke strojům velmi kvalitním, designově vymazleným a s perfektními jízdními vlastnostmi.

Vzhled modelu HPS 125i je mixem retra s modernou. Klasické linie mají prima novodobé doplňky ve formě dvou nastavitelných zadních tlumičů, nebo Upside-Down vidlice o průměru 40 mm se zdvihem 90 mm. Je to spojení velmi přínosné, jelikož zde klasický design povyšují nové technologie na vyšší level.

A tak jakoby se přenesly krásy minulosti do současnosti a spojily v jedno s budoucností a kvalitními technologiemi do F. B Mondial Hipsteru 125i. A následovat budou i další dva kousky Supermoto a Enduro 125, rovněž zaměřené na kubaturu 125 cm3.

Stroj o rozměrech na délku 2 025 mm, na šířku 710 mm a na výšku 1 050 mm s rozvorem 1 360 mm má světlou výšku 155 mm. Sedlo je posazeno ve výšce 785 mm. Titanové provedení o suché hmotnosti 133 kg, uveze dvě osoby.

Pohonnou jednotku tvoří kapalinou chlazený, jednoválcový 4taktní motor, DOHC se 4 ventily o zvdihovém objemu 124,2 cm3 s maximáním výkonem 10 kW při 9.750 ot./min a maximálním točivým momentem 10,5 Nm při 8000 ot./min. Motor je spřažen s převodovkou o šesti stupních.

Projekt F. B Mondial Hipsteru 125i, je společným dílem Conte Boselliho coby vlastníka ochranné známky FB MONDIAL a Cesare Galliho jako majitel Pelpi International. Lásku k motkám ukázali oba letos na Motosalonu v Praze kde prezentovali neotřelý design jednostopých strojů.

Zdroj foto: F.B Mondial

Autor: Pavla Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.