Moto blog -

I váš motocykl si zaslouží kvalitní baterii! Jak ji vybrat?

Jednou ze základních součástí každého motocyklu je baterie. Jistě znáte nepříjemnou situaci, kdy nelze stroj nastartovat. Otočíte klíčem a palubní deska se ani nerozsvítí. Nepříjemnost je na světě. Problém je samozřejmě řešitelný v případě, že se pouze vybila baterie. Horší situace nastává tehdy, když baterii vyjmete, dáte do nabíječky a zjistíte, že ji nelze dobít. Její kapacita je už zkrátka v důsledku dlouhodobého využívání minimální a bude zapotřebí sehnat novou. Jak postupovat? Čtěte dál, v následujících řádcích vám to prozradíme.

Kapacita, rozměry a další parametry

Jestliže nehodláte nic studovat, jednoduše vymontujte z motocyklu starou motobaterii a podívejte se na ni. Opište si její kapacitu, startovací proud a také napětí. V neposlední řadě ji změřte. Poté už můžete jednoduše vybírat totožný model. V opačném případě si podrobně prostudujte zmiňované kategorie a podívejte se po motobaterii různých značek. Podobně, jako vybíráte autobaterie podle typu auta, můžete volit i motobaterku dle modelu motocyklu.

Zakupte si nenalitou motobaterii

Určitě si zakupte motobaterii nenalitou. Jinými slovy, neměla by obsahovat elektrolyt. Vy sami si ji aktivujete až u vás doma. Nalití elektrolytu do jednotlivých článků není nijak výrazně náročné a zvládnete to za pár minut. Poté motobaterii dobijete na úplné maximum. Tím pádem získáte jistotu, že její aktivování proběhlo naprosto v pořádku. Logicky se tím zvyšuje doba použitelnosti baterie.

Na nákup baterie v supermarketu zapomeňte

V supermarketu i na benzínových pumpách je nabídka omezená a modely většinou předražené. Jak autobaterie, tak i motobaterie se proto vyplatí nakupovat u specialisty. Učinit tak můžete velmi pohodlně online. U společnosti Nekvinda – Zemědělská technika a.s. si lze vybrat ze spousty různých modelů baterií. Samozřejmě není problém poradit se online s odborníky, kteří vám pomohou s výběrem.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.