Moto blog -

Grossglockner Hochalpenstrasse

Sponzorované odkazy

„Nejznámější alpská silnice vede na nejvyšší horu rakouska Grossglockner (3.798 m). Silnice měří 48km a má 36zatáček s úhlem otáčení 360stupnů.“
Tak pravý turistický průvodce

Grossglockner Hochalpenstrasse
je jedna z nejlepších alských vysokohorských silnic. Nejvyšším místem které lze zdolat na motorce nebo autem je Edelwess-Spitze (2.571 m). Na turistické mapě mapě značená jako Bikers Point. Na kterou vede z hlavní silnice krátká silnička horší kvality. Nejvyšším bodem ležícím na Grossglockner Hochalpenstrasse je průsmyk Hochtor „Vysokohorská brána“ (2.504 m), posvátné místo keltů. Silnice končí na Výšině France Josefa, odkud je krásný výhled na Pasterze, nejdelší ledovec východních Alp. Na silnici najdete spousty parkovišť s krásným výhledem.

Silnice je bohužel zpoplatněna, pro motorky na jeden den cena činí 18 eur . Silnice bívá otevřena od začátku května, kdy je místy ještě sníh, do konce října. Na silnici se doporučuje vyrazit za hezkého počasí, jinak vám výhledy bude kazit oblačnost a místy neuvidíte víc než pár metrů před sebe. Pokud vyrazíte dopoledne bude na silnici menší provoz, ale zase je větší pravděpodobnost výzykytu mlhy.

Jak se na Grossglockner Hochalpenstrasse dostanete?

Nejrychlejší trasa (z Českých Budějovic cca 400km) z jakéhokoliv místa v České republice je jet po dálnici z Linze do Salzburgu (A1) a poté pokračovat po dálnici A10 dále na jih. Poté odbočit na město Zel lam See. V Zell am See je nejideálnější místo na přenocování, minimálně 2 kempy a spousty možností na ubytování v soukromí. A druhý den můžete vyrazit na Grossglockner Hochalpenstrasse. Jestli si cestu prodloužíte přes Itálii nebo odpoledne vyrazíte k domovu už záleží pouze na vás.

Fotogalerie Grossglockner Hochalpenstrasse

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.