Moto blog -

Facelift Yamahy Tracer 900

Sponzorované odkazy

Facelift Yamaha Tracer 900 byl úspěšný. Tento nejprodávanější motocykl značky Yamaha dostal nový design panelů kapotáže, vylepšenu ergonomii i větší nastavitelný štít.

Stroj s mokrou hmotností 214 kilogramů o délce 2 160 mm, šířce 850 mm a výšce 1 375 mm je postaven v lehkém hliníkovém rámu litém pod tlakem metodou CF. Rozvor kol činí 1500 mm a motka stojí na kolech obutých do pneumatiky 120/70ZR17M/C vepředu a 180/55ZR17M/C vzadu.

Přední odpružení je řešeno vepředu teleskopickou vidlicí se zdvihem 137 mm a vzadu kyvnou vidlicí s kloubovým odpružením se zdvihem 142 mm. Bezpečnost stroje jistí vepředu hydraulická brzda s dvojitým kotoučem o průměru 298 mm a zadní hydraulická jednokotoučová brzda s průměrem 245 mm.

Pod sedlem posazeným ve výšce 850 mm bublá kapalinou chlazený čtyřtaktní tříválec DOHC se čtyřmi ventily a zdvihovým objemem 847 cm³, s maximálním výkonem 84,6 kW a maximálním točivým momentem 87,5 Nm. Motor je spřažen se šestistupňovou převodovkou.

Nádrž pojme 18 litrů paliva, čímž je tento sportovně cestovní motocykl připraven na skutečně dlouhou trasu. Emise CO2 se zastavily na hodnotách 127 g/km.

Co je na stroji nového?

  • Vylepšená je celková ergonomie motky a ochrana proti větru, a nové je i sedlo skýtající větší pohodlí jezdce i batůžku.
  • K dobru dostala motka také nový a podstatně větší štít nastavitelný jednou rukou.
  • Nemůžeme opomenout ani pohodlnější nové stupačky pro batůžek (spolujezdce) a konstrukčně štíhlý lehoučký litý hliníkový rám.
  • Nechybí ani antihoppingová spojka a systémy D-MODE, TCS a ABS.
  • Příjemná je mimo větší nádrže také výbava v podobě hlavního stojanu a integrovaných úchytů pro boční kufry.

Stroj je dostupný v černošedé, černobílé, černozelené a černomodré barvě. A k mání za cenu od 279 990 Kč.

Zdroj foto: Yamaha

Autor: Pavla Košík Jelínková

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.