Moto blog -

Chyby, které děláme při nákupu ojetého vozu

Sponzorované odkazy

Technologie v automobilovém průmyslu jsou stále složitější a pryč je doma, kdy uměl opravit auto skoro každý chlap. Auta jsou obecně složitější a bez drahého diagnostického přístroje novější vozy zkrátka neopravíte. Proto je důležité vybírat vůz správně. Díky složitosti automobilů se navíc v autech vyzná stále méně lidí. To jen nahrává některým podvodným majitelům autobazarů, kteří se těší, až zákazníka pořádně natáhnou. Jak se bránit, abyste se nestali jejich kořistí? Pojďme si společně vyjmenovat chyby, které se lidé při nákupu ojetého vozu dopouští.

1. Chodí všude

Vážíte-li si svého času, nemůžete chodit do každého autobazaru. Obzvláště žijete-li v Praze, kde je autobazarů opravdu hodně a jejich obcházením byste se zbláznili. Je tedy třeba autobazary rozumně vyselektovat. Kromě referencí od známých vám pomůže i internet. Zadáte-li do vyhledávače „autobazar Praha“, najdete několik webů pražských autobazarů. Z nich si vyberte jen ty, které zobrazují prodávané vozy online. Vyberte si takové, jejichž vozy se vám líbí a ty navštivte. Nedostatku vozů se bát nemusíte. Například pražský autobazar Auto Výhybka Praha jich má na svém webu poměrně hodně.

2. Dají na první dojem

Ne všechny vady jsou odhalitelné na první pohled. Přestože je vůz relativně nový, pěkně nalakovaný, může být po povodních a uvnitř naprosto zrezlý. Doporučujeme tedy udělat tyto 2 kroky:

  1. Nechte si od autobazaru ukázat veškeré dokumenty ohledně původu vozidla, jeho stavu. Poctivé autobazary samy vozy prověřují (například již zmíněný autobazar Auto Výhybka Praha), takže by to pro ně neměl být problém.
  2. Nebojte si vzít s sebou nezávislou osobu, která vozům rozumí. Pokud nejste zrovna fanda do aut, může vám přinést cenné podměty.

3. Vůz si neozkouší

Některé vady vozu můžete odhalit jen v silničním provozu. Nebo ani vůz žádné vady mít nemusí, ale vám se prostě neřídí dobře. To všechno zjistíte jen, když se s vozem projedete. Někdy vám to o něm poví více než čtení stohů dokumentů.

Trh s ojetými vozy nabízí opravdové perly. Jen je třeba dobře vybírat, aby místo perel na vás nezbyla jen škeble.

Někdy poznáte až za volantem vozu, jestli je pro vás ten pravý.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.