Moto blog -

Ariel Ace R: vychytané pokračování Ace 2014

Sponzorované odkazy

Angličané to umí. S auty i motorkami. To platí i o značce Ariel, která nevyrábí profláknutý prášek jak by z názvu vyplývalo, ale něco docela jiného – motocykly. A ne ledajaké.

Limitovka Ariel Ace čítala na padesátku kousků. A její produkce vzbudila mezi milovníky jedné stopy velký zájem. A tak bylo jen otázkou času, kdy přijde její pokračování. To má podobu novinky ACE R, která byla představena na Motorcycle Live v Birminghamu koncem listopadu letošního roku.

A tahle motka je ještě vychytanější nežli ACE z roku 2014. Má lepší pohonnou jednotku, kterou je  vidlicový čtyřválec VFR1200 o výkonu 201 koní a s 143 Nm. K němu je přidáno rychlořazení Translogic, čili si můžete s touhle motkou připadat jako závodníci MotoGP.

Motka je postavena na hliníkovém rámu, původním z modelu ACE 2014, ovšem tento je odlehčen. Karbonová kapotáž, ráfky a části kola rovněž ubírají pár kilo na váze motky, a tak je z ní téměr modelka. S exkluzívním vybavením – brzdy Brembo a odpružení značky Öhlins. Jen nevíme přesně jak těžká (či lehká) modelka.  Váhu na ni výrobce zatím nepráskl.

Co ovšem pustil do éteru, je cena. Pozor ať se vám nezamotá hlava. Cena začíná v přepočtu na částce 1,5 milionu korun. A druhé varování pro zájemce – motorek bude opět jen v limitované edici – a velmi limitované – vyrobeno bude pouhých deset kousků.

Zdroj foto: Ariel

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.